понеділок, 1 лютого 2016 р.

Вода - це основа життя

Наша планета представляє собою гігантську посудину з водою, в якій виникли всі форми життя і все живе, по суті, являється також посудинами з водою. Сучасні технології дозволяють проникати далеко в космос і коли вчені міркують, чи можливе життя на тій чи іншій планеті, то одним з перших питань які вони ставлять, є питання: чи є там вода?
На Землі немає однакової води, вона як чистий лист , змінити який може найменший штрих. Леонардо да Вінчі писав: « Вода приймає особливий характер стільки разів, скільки існує різних місць, де вона тече».
 
Вода – основа життя. Від цього потрібно відштовхуватись в будь-яких міркуваннях на тему енергії, здоров'я і довголіття. Однак даний факт настільки проштампований у свідомості людей, що з ним погоджуються  і тут же забувають. Так що, не встигнувши початись, міркування на тому й закінчуються, перемикаючись на, здавалося б, більш конкретні питання: пошук чудодійних ліків та «таблеток безсмертя». Парадокс полягає в тому, що про воду - саму просту і звичну в побуті річ ми, люди, звикли нічого не знати . Вона супроводжує нас кожну мить нашого життя, ми просто перестали звертати на неї увагу. Дивно!
Почнемо з того, що воду треба пити. Або по-іншому , щоб було зрозуміліше: треба пити воду. Я написала якусь дурницю?  Або щось очевидне. Ні, насправді, це зовсім не очевидно. Звичайно, всім відомо, що без води людина помре. При обезводненні організму на :
  • 1% – зявляється спрага;
  • 2%  – зявляється занепокоєння, погіршується апетит і робото здатність;
  • 4% – зявляється нудота, головокружіння і втома;
  • 10% – порушується терморегуляція і починають вмирати клітини;
  • 11% – організм зазнає серйозних змін і необхідна професійна медична допомога;
  • При 20% – може наступити смерть
Однак багато людей  воду взагалі не п'ють. Я маю на увазі чисту воду.
Будь-які напої – це їжа. Наш організм сприймає напої як те, що потрібно якимось чином переварити, засвоїти або викинути. Чиста ж вода для організму являється засобом очищення і підтримання водного балансу.
Воду для себе наш організм пристосувався витягувати з їжі, в тому числі з напоїв. Але як йому очищатися? Адже ви ж миєте посуд, перете одяг, прибираєте  за допомогою води? А організмові що робити? Якщо він не отримує чистої  води для самоочищення, йому доводиться якось викручуватися - витягувати воду з своїх ресурсів. Уявіть, якби у вашому розпорядженні  не було водопроводу і доводилося б її добувати не простим поворотом крана, а всякими хитрощами? Ось цим наш бідний організм і змушений займатися в умовах недостачі води.
Часто можна почути: «А я  не люблю воду. Я люблю каву, чай, сік, компот, квас ». Проте нікому не прийде в голову мити підлогу чаєм, поливати квіти квасом чи пивом , а в акваріум залити кока-коли, так як це призведе до небажаного результату. Ми ж  всі на 70-80% складаємось з води, тому від якості і кількості випитої води залежить наше здоровя і благополуччя!  Людина, по суті, одухотворена вода:
  • кров на 85% складається з води;
  • м’язи – на 75%;
  • мозок – на 85%;
  • серце – на 75%;
  • легені – на 86%;
  • нирки – на 83%;
  • очі – на 95%;
  • кістки – на 22%.
При народженні  організм дитини на 90 % складається з води. В процесі життя ми втрачаємо воду, іншими словами, людина висихає. Процес старіння – процес втрати вологи організмом. До старості залишається трошки більше 60%.
Таким чином, пити воду потрібно , щоб організм міг очищатися, в першу чергу. Наш організм дуже невибагливий і невимогливий, він звик задовольнятися найменшим, але це не означає, що за ним не варто доглядати. Воду необхідно пити свідомо, навіть якщо немає спраги, так само свідомо, як робиться прибирання в домі.  Для підтримання хорошого самопочуття дорослій людині щоденно потрібно випивати не менше 30 мл чистої води на 1 кг ваги. Тобто, при вазі 50 кг  – норма 1,5 л в день, при вазі 80 кг – 2, 5 л. Це аксіома!

Немає коментарів:

Дописати коментар